CategoryVacatures

Koksijde zoekt diensthoofd Cultuur en Erfgoed

De gemeente Koksijde is momenteel op zoek naar een diensthoofd Cultuur en Erfgoed (m/v). Hij/zij coördineert de werking van de dienst Cultuur en Erfgoed, staat in voor de optimalisatie van het cultuur- en erfgoedaanbod, de ondersteuning van het socio-culturele veld en relevante erfgoedactoren, en de externe communicatie. Kandidaten hebben een masterdiploma (of gelijkwaardig) en minstens één jaar relevante beroepservaring in de culturele en/of erfgoedsector. Solliciteren voor deze voltijdse functie kan nog tot 9 maart. Je vindt de volledige vacature op www.koksijde.be.

Share

Adjunct-adviseur collectieregistratie gezocht in Raversyde

De provincie West-Vlaanderen is momenteel op zoek naar een adjunct-adviseur collectieregistratie (m/v) voor het provinciedomein Raversyde in Oostende. Hij/zij zal onder meer instaan voor het volledig registreren en fotograferen van de collecties van de Atlantikwall en het Memoriaal Prins Karel, het opstellen van een collectieplan voor de musea, en het laten restaureren en onderhouden van collectiestukken. Solliciteren voor deze voltijdse functie van onbepaalde duur kan nog tot en met 27 februari. Je vindt de volledige vacature op www.west-vlaanderen.be.

Share

Vrijwilligers gezocht voor vondstverwerking Mechelen

De Mechelse stadsarcheologen zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen meehelpen bij de vondstverwerking van hun opgravingen. De voorbije jaren hielpen vele vrijwilligers al met het wassen van de skeletten van het Sint-Romboutskerkhof. Deze keer gaat het om een preciezer werkje, namelijk het puzzelen en plakken van de aardewerkscherven. Hou je van puzzelen, heb je veel geduld en heb je iedere donderdag tijd, geef dan zeker een seintje via archeologie@mechelen.be!

Share

ArcheoNet zoekt vers bloed!

Voor de uitbreiding van ons redactieteam zijn wij momenteel op zoek naar verschillende nieuwe medewerkers (m/v).

Heb je een brede interesse in archeologie, erfgoed en geschiedenis, ben je vlot van pen en heb je nog wat vrije tijd over? Aarzel dan niet en laat het ons weten! Technische voorkennis is geen vereiste; een gezonde dosis enthousiasme volstaat.

Lees verder

Share

Drie erfgoedvacatures aan de kust

Voor de uitbouw van de nieuwe erfgoedcel ‘Kusterfgoed’ zoekt men een coördinator en een deskundige (m/v). De erfgoedcel zal actief zijn in de gemeenten Blankenberge, De Haan, Oostende en Middelkerke. Geïnteresseeren vinden meer informatie over deze vacatures op oostende.be. Daarnaast is er bij de Dienst Cultuur van de stad Oostende ook een vacature voor een coördinator cultureel-erfgoedprojecten (m/v). Naast het uitvoeren van projecten zal hij/zij de werking van het stadsmuseum coördineren en het stedelijke erfgoeddepot beheren. Je vindt de volledige vacature op deze pagina.

Share

Erfgoedconsulent gezocht in Zuid-West-Vlaanderen

Door het afsluiten van een nieuw cultureel-erfgoedconvenant kan Zuid-West-Vlaanderen de komende jaren volop inzetten op het roerend en immaterieel erfgoed en de vele erfgoedorganisaties in de streek. Om een volwaardige erfgoedcel uit te bouwen, is de projectvereniging zuidwest momenteel op zoek naar een erfgoedconsulent die zich zal focussen op publiekswerking en netwerking. Het gaat om een voltijdse functie, met een contract van onbepaalde duur. Solliciteren voor deze job kan nog tot en met 8 februari. Je vindt de volledige vacature op www.uitinzuidwest.be.

Share

Ieper zoekt coördinator voor nieuw stadsmuseum

De stad Ieper zoekt een coördinator (m/v) voor het nieuwe stadsmuseum. Hij/zij zal instaan voor de coördinatie van nieuwe museale projecten en tentoonstellingen, de publiekswerking, en het uitzetten van een toekomstgerichte visie op het museum. Het nieuwe stadsmuseum in Ieper zal op een interactieve manier de geschiedenis van de stad en zijn inwoners belichten. De collecties van de verschillende kleinere musea zullen in dit kader samengebracht worden op een centrale locatie. Solliciteren voor deze functie kan tot 23 januari. Je vindt de volledige vacature op www.vdab.be.

Share

RAAP Zuid-Nederland/Vlaanderen werft aan

Het Nederlandse archeologisch adviesbureau RAAP is momenteel op zoek naar twee medewerkers (m/v) voor de vestiging Zuid-Nederland/Vlaanderen (standplaats Weert). Zo zoekt men een projectleider met minimaal drie jaar relevante ervaring met archeologisch onderzoek in (Zuid-)Nederland of Vlaanderen. Daarnaast is er ook een vacature voor een projectarcheoloog. Specifieke ervaring met archeologisch onderzoek in beekdallandschappen is een troef voor beide functies. Solliciteren kan nog tot en met 15 januari 2015. Je vindt de volledige vacatures op www.raap.nl.

Share