Vacatures

Vier vacatures bij agentschap Onroerend Erfgoed

Vier vacatures bij agentschap Onroerend Erfgoed

Momenteel zijn er vier vacatures bij het agentschap Onroerend Erfgoed. Zo zoekt het agentschap drie erfgoedconsulenten, die zich respectievelijk zullen bezighouden met het bouwkundig erfgoed, de landschappen en het ‘back office beheer’. Daarnaast is men op zoek naar een projectleider om de ‘cultuuromslag’ bij het agentschap Onroerend Erfgoed in goede banen te leiden. Solliciteren voor deze functies kan nog tot en met 2 januari 2015. Je vindt de volledige vacatures op www.jobpunt.be.

Share
Vriens Archeo Flex actief op Belgische markt

Vriens Archeo Flex actief op Belgische markt

Sinds kort is het Nederlandse bedrijf Vriens Archeo Flex ook actief op de Belgische markt. Vriens Archeo Flex is gespecialiseerd in de werving en selectie van personeel in de erfgoedsector (o.a. archeologie en monumentenzorg). Voor de activiteiten in België zoekt het bedrijf nu kandidaten (diverse niveaus) die in ons land wonen. Mogelijk komt er in 2015 ook een project ‘Ieperboog’, waarvoor het bedrijf graag in contact komt met kandidaten met WOI-ervaring. Je vindt meer informatie op www.vriensarcheo.nl.

Share
BAAC Vlaanderen zoekt 8 archeologen

BAAC Vlaanderen zoekt 8 archeologen

Het onderzoeks- en adviesbureau BAAC Vlaanderen is momenteel op zoek naar een achttal archeologen voor onmiddellijke indiensttreding. Zo zoekt BAAC zes junior-archeologen, die nog niet zo lang geleden hun masterdiploma archeologie behaalden. Daarnaast zoekt men ook twee medior/senior-archeologen, die al enkele jaren ervaring opgedaan in de archeologische sector. De archeologen zullen hoofdzakelijk in Oost- en West-Vlaanderen, maar ook in Vlaams-Brabant en Antwerpen, tewerk gesteld worden. Solliciteren kan nog tot 19 december. Je vindt de volledige vacatures op baac.be.

Share
Gezocht: monumentenwachter varend erfgoed

Gezocht: monumentenwachter varend erfgoed

Monumentenwacht Vlaanderen is op zoek naar een monumentenwachter varend erfgoed (m/v). Naast het uitvoeren van inspecties, opmaken van toestandsrapporten en verlenen van adequaat advies, zal hij/zij instaan voor de verdere uitbouw, opvolging en bijsturing van de dienstverlening van Monumentenwacht rond varend erfgoed in heel Vlaanderen. Kandidaten moeten beschikken over scheepsbouwkundige voorkennis, op basis van een praktijkgerichte opleiding en/of ruime werkervaring. Je vindt de volledige vacature op monumentenwacht.be. Solliciteren kan nog tot 14 december.

Share
Directeur Stedelijke Musea gezocht in Dendermonde

Directeur Stedelijke Musea gezocht in Dendermonde

De stad Dendermonde is momenteel op zoek naar een directeur (m/v) voor de Stedelijke Musea. Hij/zij zal een langetermijnvisie uitwerken en implementeren rond de ontwikkeling van een stadsmuseum tot een sterk en lokaal verankerd merk dat de meest karakteristieke stadsverhalen van Dendermonde brengt. Kandidaten combineren een duidelijke visie met de nodige managementvaardigheden om een dergelijk veranderingstraject te begeleiden. Solliciteren voor deze voltijdse functie kan tot en met 23 november. Je vindt de volledige vacature op www.dendermonde.be.

Share
Wetenschappelijk medewerker gezocht voor Museum Parkabdij

Wetenschappelijk medewerker gezocht voor Museum Parkabdij

De KU Leuven zoekt een wetenschappelijk medewerker (m/v) voor het inhoudelijk vormgeven van de museale functie van het Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur (CRKC). In de Parkabdij in Heverlee wordt een nieuw museum voor religieuze kunst en cultuur in Vlaanderen uitgebouwd. De medewerker zal hierrond beleidsvoorbereidende dossiers uitwerken, zowel om het museum organisatorisch gestalte te geven als om toekomstige tentoonstellingsprojecten op de sporen te zetten. Solliciteren voor deze functie kan tot en met 30 november. Je vindt de volledige vacature op ‘crkc.be’.

Share
Stad Antwerpen zoekt archeoloog

Stad Antwerpen zoekt archeoloog

Antwerpenaars zijn trots op de geschiedenis en de vernieuwing van de stad. Daarom zoeken ze een archeoloog (m/v) voor vooronderzoek bij bouwprojecten zoals de Scheldekaaien. Een pragmatische onderzoeker die de werken en opgravingen begeleidt en de gegevens verwerkt. Een archeoloog die sterk is in organisatie en die goed op de hoogte is van evoluties in het vakgebied. De consulent archeologie wordt in dienst genomen met een contract van onbepaalde duur. Solliciteren voor deze functie is mogelijk tot en met 7 november. Je vindt de volledige vacture op antwerpen.be.

Share
KBIN zoekt archeobotanicus

KBIN zoekt archeobotanicus

Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) is op zoek naar een archeobotanicus (m/v). Hij/zij zal het onderzoek in het domein van de archeobotanie op het KBIN coördineren, met als doel dit tot een internationaal topniveau uit te bouwen. Daartoe zal hij/zij initiatieven nemen om transdisciplinaire wetenschappelijke onderzoeksprogramma’s te ontwikkelen op nationaal en internationaal niveau. Kandidaten hebben een diploma van doctor in een relevant domein en de nodige ervaring. Download de volledige vacature voor meer informatie.

Share