Vacatures

Agentschap Onroerend Erfgoed zoekt 20 jobstudenten

Agentschap Onroerend Erfgoed zoekt 20 jobstudenten

Het agentschap Onroerend Erfgoed is op zoek naar 20 gemotiveerde studenten voor verschillende vakantiejobs tijdens de zomervakantie en september. De taken waarvoor jobstudenten worden gezocht, zijn zeer gevarieerd: ondersteuning bij het invullen van verschillende databanken, tekenen van archaeologica, archief- en bibliotheekwerk, ondersteuning bij de communicatie van het agentschap, vormgeving van communicatieproducten… Je kunt alle functieprofielen en het inschrijvingsformulier downloaden op onroerenderfgoed.be. Solliciteren kan tot en met 2 mei.

Share
Projectmedewerker gezocht voor vzw Erfgoedacademie

Projectmedewerker gezocht voor vzw Erfgoedacademie

Voor het uitbouwen van de werking van de vzw Erfgoedacademie is hogeschool VIVES op zoek naar een gemotiveerde en deskundige projectmedewerker (m/v) voor de periode van 1 jaar. De nadruk van het project ligt op het uitvoeren van een behoeftestudie met betrekking tot opleidingen onroerend erfgoed, het detecteren van hiaten in de opleidingen, het begeleiden van de ontwikkeling van ontbrekende beroepsprofielen, het ontwikkelen en begeleiden van opleidingsmodules op verschillende niveaus.

(more…)

Share
Stad Brussel zoekt conservator

Stad Brussel zoekt conservator

De Stad Brussel is momenteel op zoek naar een conservator (m/v). Hij/zij beheert, organiseert, coördineert en superviseert het geheel van de activiteiten binnen de sectie Musea, zowel op wetenschappelijk, technisch, pedagogisch, administratief vlak als wat HR en evenementen betreft. Kandidaten beschikken minstens over een masterdiploma in een relevant domein (geschiedenis, archeologie en kunstgeschiedenis) en een complementaire vorming of beroepservaring in cultuur- en museummanagement. Solliciteren kan tot en met 9 mei 2014. Je vindt de volledige vacature op brussel.be.

Share
Onroerend Erfgoed zoekt afdelingshoofd Informatie en Communicatie

Onroerend Erfgoed zoekt afdelingshoofd Informatie en Communicatie

Het agentschap Onroerend Erfgoed is momenteel op zoek naar een afdelingshoofd Informatie en Communicatie (m/v). Ben jij gebeten door communicatie en IT? Heb je ervaring als leidinggevende en ben je een enthousiasmerende en inspirerende coach? Heb je een visie op hoe je het agentschap Onroerend Erfgoed doorheen onze complexe informatiemaatschappij kan loodsen? Dan ben jij misschien de man of vrouw die het agentschap zoekt. Op www.onroerenderfgoed.be vind je de jobomschrijving en de sollicitatieprocedure. Solliciteren voor deze functie kan nog tot 23 april.

Share
Erfgoed Rupelstreek zoekt projectcoördinator

Erfgoed Rupelstreek zoekt projectcoördinator

De Projectvereniging Erfgoed Rupelstreek is op zoek naar een dynamische projectcoördinator (m/v) om de Stichting van de Klei-, Baksteen- en Tegelmusea te stroomlijnen en te realiseren. Hij/zij regelt binnen de Stichting de verdere afspraken over het toekomstige museumnetwerk, zowel naar inhoud, werking als naar financiën, en initieert één gezamenlijk project tussen de musea voor uitvoering in 2015.

(more…)

Share
Huis van Alijn zoekt nieuwe directeur

Huis van Alijn zoekt nieuwe directeur

Het Huis van Alijn, het museum over de cultuur van alledag in Gent, is momenteel op zoek naar een nieuwe directeur (m/v). Hij/zij zal onder meer verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse operationele leiding van het museum en voor het uittekenen en uitvoeren van het museumbeleid. Kandidaten beschikken over een masterdiploma en minstens vier jaar professionele ervaring in het leiden van een museum of als leidinggevende in de culturele (erfgoed)sector. Solliciteren voor deze functie kan nog tot en met 10 april. Je vindt de volledige vacature op huisvanalijn.be.

Share
Gezocht: curator voor archeologische collectie Brussels Gewest

Gezocht: curator voor archeologische collectie Brussels Gewest

Bij de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis (KMKG) is men momenteel op zoek naar een curator (m/v) voor het beheer, de studie en de ontsluiting van de archeologische collectie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel. Hij/zij zal ook verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van het archeologische conservatie- en restauratielaboratorium van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel. Het betreft een voltijds contract van onbepaalde duur op de Nederlandse taalrol (niveau A). Solliciteren voor deze functie kan nog tot 29 maart. Je vindt de volledige vacature op kmkg.be.

Share
Zoek je een tijdelijke job in de erfgoedsector?

Zoek je een tijdelijke job in de erfgoedsector?

Momenteel zijn er verschillende vacatures voor tijdelijke jobs (m/v) in de erfgoedsector. Zo zoekt het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven een deeltijds administratief medewerker / documentalist voor een tijdelijk mandaat (deadline: 12 maart). Bij FARO is men op zoek naar een tijdelijke medewerker communicatie (21 maart), onder meer voor het mee samenstellen van de inspiratiebrochure Erfgoeddag 2015, en ook het Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur zoekt naar tijdelijke vervanging voor de functie van wetenschappelijk medewerker communicatie en databankbeheer (4 april).

Share