Vacatures

Stad Antwerpen zoekt archeoloog

Stad Antwerpen zoekt archeoloog

Antwerpenaars zijn trots op de geschiedenis en de vernieuwing van de stad. Daarom zoeken ze een archeoloog (m/v) voor vooronderzoek bij bouwprojecten zoals de Scheldekaaien. Een pragmatische onderzoeker die de werken en opgravingen begeleidt en de gegevens verwerkt. Een archeoloog die sterk is in organisatie en die goed op de hoogte is van evoluties in het vakgebied. De consulent archeologie wordt in dienst genomen met een contract van onbepaalde duur. Solliciteren voor deze functie is mogelijk tot en met 7 november. Je vindt de volledige vacture op antwerpen.be.

Share
KBIN zoekt archeobotanicus

KBIN zoekt archeobotanicus

Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) is op zoek naar een archeobotanicus (m/v). Hij/zij zal het onderzoek in het domein van de archeobotanie op het KBIN coördineren, met als doel dit tot een internationaal topniveau uit te bouwen. Daartoe zal hij/zij initiatieven nemen om transdisciplinaire wetenschappelijke onderzoeksprogramma’s te ontwikkelen op nationaal en internationaal niveau. Kandidaten hebben een diploma van doctor in een relevant domein en de nodige ervaring. Download de volledige vacature voor meer informatie.

Share
Studiebureau Archeologie zoekt junior archeoloog

Studiebureau Archeologie zoekt junior archeoloog

Studiebureau Archeologie bvba is op zoek naar een junior archeoloog voor een opgraving in het Antwerpse. Het veldwerk omvat het opschaven van vlakken, het inmeten, beschrijven, fotograferen en couperen van sporen en de verwerking van de vondsten en stalen. Het is dan ook nodig om zowel in groep te kunnen werken, als individueel en dit rekening houdend met de deadlines die er voor het project gesteld worden. Er is een contract van twee maanden voorzien, met eventueel de mogelijkheid om ook voor de verwerking of andere projecten in dienst te blijven.

(more…)

Share
ARON bvba zoekt medewerkers

ARON bvba zoekt medewerkers

Het archeologische projectbureau ARON bvba is op zoek naar gemotiveerde archeologen voor verschillende opgravingen en vooronderzoeken, hoofdzakelijk gesitueerd in de provincie Limburg. Er wordt van je verwacht dat je zowel in groep als zelfstandig kan werken. Je doorloopt het volledige traject van een archeologisch onderzoek, gaande van de bureaustudie voorafgaand aan de opgraving, het veldwerk, tot het digitaliseren van de velddata en de rapportage na afloop.

(more…)

Share
Aalst en Halle zoeken diensthoofd erfgoed

Aalst en Halle zoeken diensthoofd erfgoed

Zowel de stad Aalst als de stad Halle zijn momenteel op zoek naar een nieuw diensthoofd erfgoed (m/v). Wie in Aalst diensthoofd toerisme en erfgoed wil worden, moet er snel bij zijn: solliciteren voor deze functie kan nog tot en met woensdag 3 september. Wie aan de slag wil als diensthoofd ‘museum, erfgoed, toerisme en archiefwerking’ in Halle, heeft nog tot 25 september de tijd om zich kandidaat te stellen. Het gaat telkens om een voltijdse functie op A-niveau. Kandidaten dienen te beschikken over een masterdiploma (of gelijkwaardig diploma).

Share
Vrijwilligers en stagiairs gezocht voor archeologisch registratieproject

Vrijwilligers en stagiairs gezocht voor archeologisch registratieproject

Overleg Cultuur Regio Kortrijk, een projectvereniging waarin dertien gemeentes rond cultuur en erfgoed samenwerken, is voor de uitvoering van het depotproject ‘Ten Gronde’ op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers of stage studenten. De stagiairs en/of vrijwilligers worden in de zomer van 2014 ingeschakeld voor de hulp bij basisregistratie en herverpakking van de archeologische collecties in diverse musea in de regio Kortrijk. Je gaat aan de slag in Wervik, Menen of Kortrijk.

(more…)

Share
Regionaal Landschap de Voorkempen zoekt erfgoedmedewerker

Regionaal Landschap de Voorkempen zoekt erfgoedmedewerker

Het Regionaal Landschap de Voorkempen zoekt een erfgoedmedewerker (m/v). Zijn/haar missie is om samen met negen gemeenten uit de Voorkempen een erfgoedcel op te richten. Hij/zij begeleidt de gemeenten in het proces en de opmaak van het aanvraagdossier voor het Agentschap Kunsten en Erfgoed. Kandidaten hebben een diploma universitair onderwijs (of gelijkwaardig), drie jaar relevante werkervaring en kennis van en ervaring in erfgoedprojecten en met de erfgoedsector. Solliciteren voor deze functie kan nog tot 23 juli. Je vindt de volledige vacature in deze bijlage (pdf).

Share
BIE zoekt zelfstandig registrator religieus erfgoed

BIE zoekt zelfstandig registrator religieus erfgoed

De projectvereniging BIE zoekt een zelfstandig registrator voor de inventarisatie van het roerend religieus erfgoed van drie kerken in de regio van Roeselare. De taken van de registrator zijn: fotograferen van objecten, beschrijven van zaken volgens een veldwerkfiche, gegevens invoeren in het registratiesysteem, controleren van de inventaris, samenwerken met lokale erfgoedactoren en kerkfabrieken. Kandidaten hebben een diploma (kunst)geschiedenis, eventueel aangevuld met een opleiding monumentenzorg. Je vindt de uitgebreide functieomschrijving op www.bienet.be.

Share