Vacatures

Aalst en Halle zoeken diensthoofd erfgoed

Aalst en Halle zoeken diensthoofd erfgoed

Zowel de stad Aalst als de stad Halle zijn momenteel op zoek naar een nieuw diensthoofd erfgoed (m/v). Wie in Aalst diensthoofd toerisme en erfgoed wil worden, moet er snel bij zijn: solliciteren voor deze functie kan nog tot en met woensdag 3 september. Wie aan de slag wil als diensthoofd ‘museum, erfgoed, toerisme en archiefwerking’ in Halle, heeft nog tot 25 september de tijd om zich kandidaat te stellen. Het gaat telkens om een voltijdse functie op A-niveau. Kandidaten dienen te beschikken over een masterdiploma (of gelijkwaardig diploma).

Share
Vrijwilligers en stagiairs gezocht voor archeologisch registratieproject

Vrijwilligers en stagiairs gezocht voor archeologisch registratieproject

Overleg Cultuur Regio Kortrijk, een projectvereniging waarin dertien gemeentes rond cultuur en erfgoed samenwerken, is voor de uitvoering van het depotproject ‘Ten Gronde’ op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers of stage studenten. De stagiairs en/of vrijwilligers worden in de zomer van 2014 ingeschakeld voor de hulp bij basisregistratie en herverpakking van de archeologische collecties in diverse musea in de regio Kortrijk. Je gaat aan de slag in Wervik, Menen of Kortrijk.

(more…)

Share
Regionaal Landschap de Voorkempen zoekt erfgoedmedewerker

Regionaal Landschap de Voorkempen zoekt erfgoedmedewerker

Het Regionaal Landschap de Voorkempen zoekt een erfgoedmedewerker (m/v). Zijn/haar missie is om samen met negen gemeenten uit de Voorkempen een erfgoedcel op te richten. Hij/zij begeleidt de gemeenten in het proces en de opmaak van het aanvraagdossier voor het Agentschap Kunsten en Erfgoed. Kandidaten hebben een diploma universitair onderwijs (of gelijkwaardig), drie jaar relevante werkervaring en kennis van en ervaring in erfgoedprojecten en met de erfgoedsector. Solliciteren voor deze functie kan nog tot 23 juli. Je vindt de volledige vacature in deze bijlage (pdf).

Share
BIE zoekt zelfstandig registrator religieus erfgoed

BIE zoekt zelfstandig registrator religieus erfgoed

De projectvereniging BIE zoekt een zelfstandig registrator voor de inventarisatie van het roerend religieus erfgoed van drie kerken in de regio van Roeselare. De taken van de registrator zijn: fotograferen van objecten, beschrijven van zaken volgens een veldwerkfiche, gegevens invoeren in het registratiesysteem, controleren van de inventaris, samenwerken met lokale erfgoedactoren en kerkfabrieken. Kandidaten hebben een diploma (kunst)geschiedenis, eventueel aangevuld met een opleiding monumentenzorg. Je vindt de uitgebreide functieomschrijving op www.bienet.be.

Share
Onroerend Erfgoed zoekt projectmedewerker depotbeheer

Onroerend Erfgoed zoekt projectmedewerker depotbeheer

Het agentschap Onroerend Erfgoed is momenteel op zoek naar een ‘projectmedewerker depotbeheer’ (m/v). Hij/zij zal gedurende vijf maanderen werken aan de uitvoering van de onderzoeksagenda Beheer en de uitbouw van een depotnetwerk in Vlaanderen. Kandidaten zijn in het bezit van een master archeologie, master in conservatie en restauratie of een gelijkwaardig diploma. Solliciteren voor deze functie kan nog tot en met 30 juni 2014. Je vindt de volledige vacature op www.onroerenderfgoed.be.

Share
De Logi & Hoorne werft aan

De Logi & Hoorne werft aan

Archeologisch bedrijf De Logi & Hoorne zoekt 1 juniorarcheoloog (m/v) met ervaring en 2 medewerkers (m/v) zonder ervaring, als tijdelijke versterking voor een opgraving op The Loop (Gent). Kandidaten beschikken over een diploma archeologie en zijn gemotiveerd en leergierig. DL&H biedt een voltijdse betrekking gedurende 7 maand, vanaf begin augustus 2014 tot maart 2015, en een plaats in een ervaren team met een afwisselend takenpakket. Geïnteresseerden kunnen voor 13 juni hun CV en een motivatiemail sturen naar info@dl-h.be. Meer info bij Johan Hoorne (0498/36.70.95).

Share
Jobstudenten gezocht voor archeologisch registratieproject

Jobstudenten gezocht voor archeologisch registratieproject

Overleg Cultuur Regio Kortrijk, een projectvereniging waarin dertien gemeentes in Zuid-West-Vlaanderen samenwerken rond cultuur en erfgoed, is voor de uitvoering van het depotproject ‘Ten Gronde’ op zoek naar gemotiveerde jobstudenten archeologie. De jobstudenten worden in de zomer van 2014 ingeschakeld voor de basisregistratie en de herverpakking van de archeologische collecties in de regio. Voor het project verwelkomt Overleg Cultuur Regio Kortrijk ook stagiairs en vrijwilligers.

(more…)

Share
Gezocht: siteverantwoordelijke het Lijsternest

Gezocht: siteverantwoordelijke het Lijsternest

De provincie West-Vlaanderen zoekt momenteel een siteverantwoordelijke (m/v) voor het Provinciaal Museum Het Lijsternest in Ingooigem (Anzegem). Na jaren van studie, inventarisatie, restauratie en herinrichting heropende het Lijsternest vorige week als Streuvelshuis en schrijversresidentie. Tot de taken van de siteverantwoordelijke behoren onder meer het beheer van de museale collectie en het gebouw, en het organiseren van het onthaal van bezoekers en schrijvers. Solliciteren voor deze functie kan nog tot 2 mei. Je vindt de volledige vacature op www.west-vlaanderen.be.

Share