CategoryVacatures

ABO zoekt junior archeoloog

Voor de versterking van zijn nieuwe archeologische team is het consultancybureau ABO op zoek naar een junior archeoloog (m/v). Kandidaten beschikken over een diploma archeologie en hebben tenminste zes maanden terreinervaring. De junior archeoloog zal ingezet worden bij projecten in Vlaanderen (Gent, Aartselaar, Hasselt) of Brussel. Je vindt de volledige vacature op www.abo-consult.be.

Share

Studiebureau Archeologie werft aan

Studiebureau Archeologie bvba is op zoek naar een junior archeoloog (geen ervaring vereist) voor enkele opgravingen, voornamelijk in de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Het veldwerk omvat het opschaven van vlakken, het inmeten, beschrijven, fotograferen en couperen van sporen en de verwerking van de vondsten en stalen. Kandidaten kunnen zowel in groep als individueel werken en dienen over eigen vervoer te beschikken. Er is een contract van onbepaalde duur voorzien.

Lees verder

Share

Studiebureau Archeologie werft aan

Studiebureau Archeologie is op zoek naar een ervaren archeoloog (2-5 jaar) voor de versterking van zijn ploeg. Het werkgebied valt grotendeels samen met de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Over een eigen wagen beschikken is een absolute noodzaak. Kandidaten hebben minstens 1 jaar relevante ervaring in de Vlaamse archeologie. Na een korte inloopperiode is het de bedoeling zelfstandig onderzoeken (bureaustudies, boringen, vooronderzoeken, opgravingen) uit te voeren en te rapporteren. Je kan dan ook zowel zelfstandig werken, deadlines halen, als in groep werken. Je bent stressbestendig.

Solliciteren kan door je CV en motivatiebrief voor vrijdag 20 maart 2015 op te sturen naar info@studiebureau-archeologie.be. Sollicitatiegesprekken zijn gepland voor donderdag 26 maart 2015.

Share

Nieuwe erfgoedvacatures

Deze week belandden verschillende interessante erfgoedvacatures in onze mailbox. Zo is de Erfgoedcel Waasland momenteel op zoek naar een nieuwe erfgoedconsulent. De provincie Vlaams-Brabant zoekt dan weer een voltijdse bestuurssecretaris erfgoed via een vervangingsovereenkomst (solliciteren tot 6 maart!).

Future for Religious Heritage (FRH), de Europese netwerkorganisatie voor religieus erfgoed, die gevestigd is in Brussel, zoekt een Communications and Office Assistant (deeltijds) en een Executive Officer (voltijds). Deze vacatures vind je op crkc.be.

Share

Koksijde zoekt diensthoofd Cultuur en Erfgoed

De gemeente Koksijde is momenteel op zoek naar een diensthoofd Cultuur en Erfgoed (m/v). Hij/zij coördineert de werking van de dienst Cultuur en Erfgoed, staat in voor de optimalisatie van het cultuur- en erfgoedaanbod, de ondersteuning van het socio-culturele veld en relevante erfgoedactoren, en de externe communicatie. Kandidaten hebben een masterdiploma (of gelijkwaardig) en minstens één jaar relevante beroepservaring in de culturele en/of erfgoedsector. Solliciteren voor deze voltijdse functie kan nog tot 9 maart. Je vindt de volledige vacature op www.koksijde.be.

Share

Adjunct-adviseur collectieregistratie gezocht in Raversyde

De provincie West-Vlaanderen is momenteel op zoek naar een adjunct-adviseur collectieregistratie (m/v) voor het provinciedomein Raversyde in Oostende. Hij/zij zal onder meer instaan voor het volledig registreren en fotograferen van de collecties van de Atlantikwall en het Memoriaal Prins Karel, het opstellen van een collectieplan voor de musea, en het laten restaureren en onderhouden van collectiestukken. Solliciteren voor deze voltijdse functie van onbepaalde duur kan nog tot en met 27 februari. Je vindt de volledige vacature op www.west-vlaanderen.be.

Share

Vrijwilligers gezocht voor vondstverwerking Mechelen

De Mechelse stadsarcheologen zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen meehelpen bij de vondstverwerking van hun opgravingen. De voorbije jaren hielpen vele vrijwilligers al met het wassen van de skeletten van het Sint-Romboutskerkhof. Deze keer gaat het om een preciezer werkje, namelijk het puzzelen en plakken van de aardewerkscherven. Hou je van puzzelen, heb je veel geduld en heb je iedere donderdag tijd, geef dan zeker een seintje via archeologie@mechelen.be!

Share

ArcheoNet zoekt vers bloed!

Voor de uitbreiding van ons redactieteam zijn wij momenteel op zoek naar verschillende nieuwe medewerkers (m/v).

Heb je een brede interesse in archeologie, erfgoed en geschiedenis, ben je vlot van pen en heb je nog wat vrije tijd over? Aarzel dan niet en laat het ons weten! Technische voorkennis is geen vereiste; een gezonde dosis enthousiasme volstaat.

Lees verder

Share