Van 19 tot 22 september 2012 organiseert de Universiteit Gent de 3de workshop ‘Advances in Remote Sensing for Archaeology and Cultural Heritage Management’ in het Pand (Gent). Na Rome (Italië) in 2008 en Poznan (Polen) in 2010, is deze keer dus Gent aan de beurt. De workshop wordt georganiseerd onder de auspiciën van EARSeL (European Association of Remote Sensing Laboratories).

Voor deze workshop ligt de nadruk op strategische aspecten van remote sensing, waarbij niet alleen de uitbreiding van technische kennis en vaardigheid maar ook de bijdrage van remote sensing tot een duurzaam beheer van cultureel erfgoed centraal staan. De workshop focust niet uitsluitend op Europa, maar ook op andere continenten.

Een call for papers loopt tot 15 maart. Meer details vind je op de conferentiewebsite www.earsel2012.ugent.be.