Op 7 september vindt in Ronse de zevende Landschapscontactdag plaats. Elk jaar presenteert deze dag een staalkaart van recent landschapsonderzoek en relevante ontwikkelingen in de landschapswereld. Dit jaar staat het thema ‘industriële landschappen’ centraal. Om de interactie en samenwerking tussen verschillende disciplines te versterken, zijn de organisatoren nu op zoek naar onderzoekers in het thema die zich geroepen voelen hun onderzoeksresultaten te delen.

De industrialisatie in Vlaanderen ging gepaard met een aantal ruimtelijke transformaties die sindsdien een blijvende stempel drukken op het landschap. Daarenboven vormt de nood tot herbestemming van deze landschappen vandaag een uitdaging op vlak van ontwerp en invulling van nieuwe maatschappelijke behoeften. De organisatoren van de Landschapscontactdag zijn op zoek naar vijf lezingen over het ontstaan en de evolutie van historische industrielandschappen in Vlaanderen. Daarnaast is men op zoek naar een drietal interessante excursies in Ronse en omgeving. Eveneens wordt er een postersessie voorzien.

Voel je je geroepen om je onderzoeksresultaten rond het thema te delen, stel je dan kandidaat voor een lezing, excursieleiding of poster. Mail vóór 14 mei een samenvatting (van 250-400 woorden) naar Inge Verdurmen.

Meer info: je vindt de volledige ‘call for papers’ op vioe.be