Tussen 2001 en 2005 voerde het Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed (VIOE) grootschalig archeologisch onderzoek uit op de zuidwesthoek van het Romeinse castellum van Oudenburg. De vindplaats, die een massa aan opgravingsgegevens en vondsten leverde, is sindsdien het onderwerp van een intensieve uitwerking door het VIOE. Archeologe Sofie Vanhoutte licht op donderdagavond 19 maart in Kortrijk aan de hand van een rijkelijk geïllustreerde presentatie de nieuwe inzichten toe en laat het leven binnen het Romeinse fort weer even tot leven komen.

De militaire basis in Oudenburg, die meerdere fasen kende tussen ca. 200 na Chr. en het begin van de 5de eeuw, vormde een belangrijke schakel in het kustverdedigingssysteem langs de Noordzee.

Praktisch: lezing op donderdag 19 maart om 19u00 in het Erfgoedhuis (Onze-Lieve-Vrouwestraat 45, 8500 Kortrijk). Organisatie: Archeologische Stichting Zuid-West-Vlaanderen