In februari 2005 werd ArcheoNet als eerste nieuws- en portaalsite over archeologie en erfgoed in Vlaanderen gelanceerd. Zowel professionals als geinteresseerden kunnen sindsdien op de hoogte blijven van alles wat binnen de Vlaamse archeologie, monumenten- en landschapszorg gebeurt. De website is een onafhankelijk project van enkele enthousiaste erfgoedvrijwilligers, los van enige overheid, belangengroep of instelling.

De website is opgevat als een newsblog, waardoor steeds de recentste informatie wordt aangeboden. De inhoud van de site is zeer divers: resultaten van opgravingen, aankondigingen van activiteiten, studiedagen, publicaties, persartikels, vacatures, een evenementenkalender en een pagina met nuttige links. Ook het beleid rond archeologie en erfgoedzorg kan via de website op de voet worden gevolgd.

ArcheoNet is de voorbije jaren uitgegroeid tot een intens gebruikt instrument en een virtuele ontmoetingsplaats voor archeologen, erfgoedzorgers en sympathisanten. Bezoekers van de website kunnen reageren op de berichten en artikels. De redactie behoudt zich echter het recht voor om bepaalde commentaren niet te publiceren of te redigeren.

Een overzicht van de medewerkers vind je op de contactpagina.